Çfarë është PLA

PLA është një bioplastikë e biodegradueshme që rrjedh nga sheqernat e bimëve. PLA është acid polilaktik. Mund të bëhet nga çdo sheqer, si niseshte misri, kallami sheqeri, apo panxhar sheqeri. NatureWorks është prodhuesi më i madh në botë i PLA. Misri industrial është prodhimi kryesor i burimit për momentin, por NatureWorks janë duke punuar në mënyrë aktive për të diversifikuar burimet ushqimore, duke hetuar burime të tjera fibroze jo-ushqimore, apo edhe krijimin e acidit laktik nga dioksidi i karbonit ose metani.

Si krijohet PLA

Bimët e misrit janë bluar për të nxjerrë niseshtën, në formën e glukozës. Glukoza më pas fermentohet për të prodhuar acid laktik. Më tej, një proces kimik shndërron acidin laktik në një polimer, i cili mund të bëhet në fishekë, i njohur në industri si rrëshirë.

Ashtu si një rrëshirë plastike konvencionale, fishekët PLA mund të përdoren në mënyra të ndryshme – të ekstruduara në një fletë ose film. PLA ka një gamë të madhe të aplikacioneve, dhe në Albpack do ta gjeni atë në një larmi produktesh si: gota për pije të ftohta, enë sallate, enë të ndryshme, dhe kapakë për një larmi produktesh.

CPLA – PLA e kristalizuar për përdorim më të lartë të nxehtësisë

PLA ka një pikë shkrirjeje të ulët, kështu që është më e mira për përdorim të ftohtë deri në rreth 40ºC ose 105ºF. Kur nevojitet më shumë rezistencë ndaj nxehtësisë, si në paketim, ose kapakë për kafe ose supë, ne përdorim një formë të kristalizuar. Kjo përfshin shtimin e shkumës në PLA për të vepruar si një katalizator, dhe pastaj ngrohjen dhe ftohjen e rrëshirës PLA gjatë prodhimit. Rezultati është një produkt i cili është i qëndrueshëm ndaj nxehtësisë në 90ºC ose 194ºF.

Produktet tona CPLA

Ofertë!

Aksesorë

Pirua 9.8cm CPLA

11,800.0 L me TVSH
Ofertë!
4,200.0 L me TVSH
Ofertë!
2,800.0 L me TVSH

BIOPLAT® BIO-LINE

Kapak Transparent PLA

27.8 L me TVSH